A családi vállalkozások belső buktatói

Az utódlás tipikus buktatói a családi vállalkozásoknál

Felhívjuk a figyelmet a veszélyforrásokra. Ezek azért fontosak, mert egy utódlási projekt során, ami alapjaiban is gyengíti a szervezetet és a családot, még rárakódnak a különböző “otthonról hozott” hátrányok.

  1. Ha a vezető a paternalizmus (elnyomó vezetői hozzáállás) jegyeit hordozza. Munkáját kritika nem érheti, lehetőség nincs saját véleményt formálni. Ezzel megszűnik a józan kontroll, ami kiaknázza a csapatban rejlő lehetőségeket és tudást. Minden egy ember ítéletén, döntésein múlik.
  2. Ha nincs számon kérhetőség, következetesség mert, a munkaerő állományt átszövi a baráti és családi kötelék.
  3. Ha több lehetséges utód esetén nem egyforma a bánásmód, tehát fellelhető a nepotizmus.
  4. Ha a vezetői pozícióért versengő testvérek között rivalizálás alakul ki.
  5. Ha nincsenek belső, írásban dokumentált szabályok, vagy ha vannak elavultak, nincsenek aktualizálva. Nehézzé válik azok betarthatósága.
  6. Ha több tulajdonos van és a döntési jogkörök nincsenek pontosan leosztva, a határok élesen meghúzva. Közös véleményt sokszor együtt nem formálnak! Amennyi tulajdonos, annyi temperamentum adta vezetési stílus. Mindenkinek más a prioritás.
  7. Ha a kezdeti sikereknek köszönhetően a cég létszáma növekszik, de a szervezeti hierarchia nincs hozzáigazítva. A nagyobb szervezet más struktúrát kíván!
  8. Ha a kulcsember egyben a legjobb haver is, aki kitart mellettük és el is várja a kinevezést. Nem biztos, hogy vezetői vénával megáldott személyről beszélünk, aki határozott, gyorsan felméri az adott helyzetet és dönt.
  9. Ha jellemző a túlköltekezés, a cég pénztára = a saját pénztárcával. Összemosódik a céges és a magánvagyon.