A leköszönő cégvezető jövőre való felkészítése “Avagy élet a cég után”

A leköszönő cégvezető jövőre való felkészítése “Avagy élet a cég után”

Mese a Független Szabad Emberről, aki bármit megtehet…

“Van egy ember, egy szabad ember, aki bármit megtehet. Ha akar, akkor fut, ha akar, akkor moziba megy, ha akar, akkor motorozik, csak éppen van egy cége, amitől nem tud, nem akar szabadulni… de egyébként ő egy teljesen független szabad ember és bármit megtehet.

De hogyan kezdjen hozzá? Hiszen a fejében és a szívében megosztottság van. Egymástól függnek, gondolja Ő!

Kezdjük az elején. Volt egy ember aki, ambícióból, kalandvágyból vagy pusztán kényszerből vállalkozást indított. Elindult egy úton, melyet a kitartás, a szorgalom és sok esetben a szerencse is támogatott. Növekedett, ahogy a “gyermek az anya méhében”. Nehéz szülés volt, de megszületett, nevelkedett, nőtt és fejlődött, felnőtté vált. Magában hordozta a sikert, a konfliktusokat, a dilemmákat, az új lépésekkel az örökös változást.

Most a cégvezetőt jó szülőként az elengedés foglalkoztatja. Muszájból vagy önszántából. Megtette a maga dolgát, ideje lenne kicsit távolabbról figyelni, esetleg kivonulni, az eddig megtermelt anyagi javakat önfeledten élvezni. Vagy egyszerűen csak fellélegezni. Túl sok a napi feladat, az örökös kontroll, jó lenne már egy kis szabadság.

Hogyan tovább?

A felszabaduló időt újra strukturálni, a legfontosabb feladatunk!

Ne szakadjon meg a fontosság érzése, és nem vegye át a helyét a nélkülözhetőség. Alkossunk új, kezdetben csak napi, heti célokat. Válasszunk mellénk egy Coachot, aki támogat, megért és inspirál!

Lássuk be, attól, hogy valami lezárult, nincs vége semminek. Nézzük az érem másik oldalát. Valami új kezdődik, ami lehetőségekben, értékekben, felszabaduló energiákban új távlatokat nyit.

De egyelőre ne csak a végletes megoldásokban gondolkodjunk! Ott van a fokozatosság lehetősége is! Abban az esetben, ha még érez magában annyi lendületet, hogy részfeladatokat vállaljon, Tegye meg! Elképzelhető ez úgy is, hogy miközben a golfpályán ütöget és kikapcsolódik, új kapcsolatokra tesz szert.

Kvázi átveheti az értékesítő szerepét, a félelem és a teljesítménykényszer terhe nélkül. Amire eddig nem volt ideje a napi mókuskerék mellet, most megteheti. Eljárhat üzleti reggelikre, szövetségekkel ápolhatja a kapcsolatot, csupa hasznos kikapcsolódás, de emellett aktívan képviselheti a cége érdekeit, hiszen ki lenne erre a legalkalmasabb, ha nem Ön!?

Hosszan lehetne a mesémet folytatni, mert minden ember és cége élete egyedi. Ez csak egy példa a Hogyan továbbra.

A lehetőségek bennünk vannak! Mi határozzuk meg, hogy mit lehet és mit nem!